Odesíláme do 🇨🇿 🇸🇰 🇩🇪 🇦🇹 🇵🇱 🇭🇺 !

Tom Yum nedokážete říct "Ne"

1 minut čtení

Can't Say "No" to Tom Yum

Dnes máme k večeři Tom Yum Goong, tak proč nenatočit video a nepodělit se s vámi? Na Tom Yum Goong je mnoho autentických thajských receptů, ale zde je ten náš.

Tom Yum Goong s krevetami



Ingredience (2-3 porce)

  • 80 g mrkve
  • 35 g cibule
  • 1 balení Mae Ploy Tom Yum Paste 
  • 100 g žampiónů 
  • 300 g krevet (oloupaných,  zbavených žilky)
  • 500 ml krevetového vývaru nebo vody
  • 1 čajová lžička rybí omáčky 
  • 1 čajová lžička čerstvé limetkové šťávy
  • 2 lístky kafírové limety (volitelně)

Krevetový vývar:

  • 500 ml vody
  • skořápky z krevet

Postup

  1. Aby jste připravili krevetový vývar, nejdříve skořápky z krevet krátce orestujte na střední teplotě, pak přidejte 500 ml vody. Nechte 5 minut vařit.
  2. Vývar přeceďte, přidejte Tom Yum pastu a lístky kafírové limety**.
  3. Povařte dalších 5 minut.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev. Nechte je vařit 3 minuty.
  5. Přidejte houby a vařte je ve vývaru asi 2 minuty.
  6. Přidejte krevety a vařte další 4 minuty. Krevety se uvaří velice rychle, nechcete je převařit.
  7. Sejměte z plotýnky nebo plamene a můžete podávat.

**Pokud nemáte čerstvé listy kafírové limetky, postačí sušené nebo mražené. Naši malou bio kafírovou limetku jsme koupili před 3 lety z Bauhausu v Čestlicích. Obvykle jsou k dispozici na jaře nebo v létě, v sekci s citrusovými rostlinami.

Předchozí Další