Dnes máme k večeři Tom Yum Goong, tak proč nenatočit video a nepodělit se s vámi? Na Tom Yum Goong je mnoho autentických thajských receptů, ale zde je ten náš.
Aby jste připravili krevetový vývar, nejdříve skořápky z krevet krátce orestujte na střední teplotě, pak přidejte 500 ml vody. Nechte 5 minut vařit.
Vývar přeceďte, přidejte Tom Yum pastu a lístky kafírové limety**.
Povařte dalších 5 minut.
Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev. Nechte je vařit 3 minuty.
Přidejte houby a vařte je ve vývaru asi 2 minuty.
Přidejte krevety a vařte další 4 minuty. Krevety se uvaří velice rychle, nechcete je převařit.
Sejměte z plotýnky nebo plamene a můžete podávat.
**Pokud nemáte čerstvé listy kafírové limetky, postačí sušené nebo mražené. Naši malou bio kafírovou limetku jsme koupili před 3 lety z Bauhausu v Čestlicích. Obvykle jsou k dispozici na jaře nebo v létě, v sekci s citrusovými rostlinami.